Perlu selalu Audit diri....


Still banyak yang perlu di perbaiki.


Dedulu pernah berada di tangga ke 7/8 tapi hanya waktu persekolahan je la. Bersekolah di SMA memang wajib bertudung labuh. Even ada aktiviti sebelah petang tudung labuh dan stokin memang wajib di sarung. TERJAGA!

Masa minggu suai kenal di KUSZA pun, pemakaian stokin dan tudung yang menutup paras dada memang dititik beratkan. Berhijrah ke bandar besar sedikit demi sedikit cara pemakaian bertukar. Bukan la dek kerana culture shock, tapi memang iman tak kuat..

Sekarang?

Masih belajar untuk menjadi sesempurna mungkin dan bersyukur kerana ada suami yang bertindak sebagai cermin yang bercakap, menegur jika ada yang tidak kena dimatanya. Sebolehnya tidak mahu tergelincir ke tangga yang lebih bawah. Buat masa ni berada dipertengahan anak tangga ke-6 & ke-7. sebelah kaki berada di tangga ke 6 dan sebelah kaki lagi terasa semakin nak tergelincir dari tangga no. 7. Tapi kalau boleh biarla kedua-dua kaki melangkah serentak mendaki ke tangga ke-7 .

Korang pula bagaimana, dimana kedudukan korang?



4 comments:

  1. samalah kita ana, tangga 6-7, sama2 kita perbaiki diri.

    ReplyDelete
  2. wa pun kt tangga 6-7 gitu
    belum betul2 kuat utk berada di tangga ke 8

    ReplyDelete
  3. dimana dan siapakah kita, ketrampilan diri tetap dijaga...

    ReplyDelete