Jom tambah lemak...


 Kek Lapis Cheese Pesona.
Kali kedua buat Kek Lapis Cheese Pesona. First time buat last year untuk jamuan perpisahan hubby dan anak murid dia. (Nak tengok rupa kek yang sebelum ni boleh terjah entry " Kek Lapis Cheese Pesona untuk jamuan perpisahan " ). Tapi yang tu tak sempat nak merasa pun.

Kali ni memang buat untuk makan sendiri je. Rasanya?


Gabungan Cream cheese dengan biskut marie perisa coklat, korang agak-agak sendiri je la ya camna rasanya?

Kalau nak tahu rasanya camna...kena la cuba buat sendiri. Nak membuatnya senang je tak payah nak bakar ke kukus ke.  Bahan yang digunakan pun tak banyak mana cuma guna 4 jenis bahan utama sahaja. Kalau agak-agak takut muak dengan rasa cheese tu boleh tambah perahan lemon sikit.

resipi  Lapis Cheese Pesona.

Cuma yang cerewet sikit nak bikin kek ni bab nak susun biskut pastu lapis cream cheese tu je, sebab nak kena ulang step yang sama sampai habis.

Bagi yang nak cuba boleh usha-usha resipi kat entry Kek Lapis Cheese Pesona untuk jamuan perpisahan ". 

5 comments:

  1. nampak best je...rajin betul wat.anta la sini sikit..he3

    ReplyDelete
  2. baru tau, nk kurangkn rasa cheese, kena letak perahan lemon skit.
    thanx. :)

    ReplyDelete
  3. nampak menarik jugak tapi biskut batrik tu tak berapa gemar.

    ReplyDelete
  4. nampak sedap tapi x berapa gemar cheese huu

    ReplyDelete