Setia Hujung Nyawa episod 13, 14, 15 & 16


Last week bermula episod sedih dalam hubungan L dan Zain. Last week juga ada yang tertanya-tanya L keguguran hasil dari benih siapa.  Ada yang teka anak Hady, tapi bagi yang dah baca novel pasti tahu L hamil disebabkan terlanjur dengan Ikhram ( abang pada kawan baikya).

Watak hady memang sedikit berbeza dari versi Novel. Dalam versi drama ni, pastinya ramai yang geram dan menyampah dengan watak Hady yang dalam diam menghasut Zain untuk melepaskan L. Hady juga sentiasa cuba mewujudkan kesangsian L terhadap zain dengan menyatakan Zain masih ingatkan Sofea. Hady buat semua tu sebab dia menyimpan perasaan pada L sejak terpandang wajah L masa hari pernikahan L dan Zain lagi.

Untuk minggu ke-4, episod sedih masih berterusan, Zain masih cuba menyakitkan hati L dengan sindiran dan herdikan kasar. Kalau ikut versi novel Zain dan L akan pergi bercuti. Kiranya jalan cerita kisah hubungan L dan Zain ni ada turun naik turun naik,  dari gembira/bahgia ( minggu ke-2 dan separuh minggu ke-3) ke sedih ( separuh minggu ke-3 hingga 4) then nanti akan gembira dan bahgia semula pastu akan sedih dan seterusnya happy ending.

Sinopsis untuk minggu ke-4 bagi episod 13, 14, 15 & 16 akan diupdate secara berperingkat. Bagi yang ingin mengetahui sinopsis episod 1-12, linknya ada di akhir entry ni ya!
Nota: Bagi yang terlepas menyaksikan mana-mana episod drama setia hujung nyawa  boleh menontonnya melalui laman web Tonton di www.tonton.com.my.

Sinopsis Episod 13

Hady mencadangkan agar Zain melepaskan L daripada Zain terus-terusan menyiksa L. L minta izin untuk bermalam di rumah mamanya dengan alasan sunyi ditinggalkan Zain yang selalu bermalam di rumah Hady. Tapi Zain tidak izinkan dan tetap mengherdik dan memaki L. L hanya mampu mengadu dengan Zehra teman baiknya, tapi bila berhadapan dengan mamanya L berlagak seperti dia bahagia.

L membuat persediaan menyambut belated besday Zain dengan menyediakan kek. Namun Zain bertindak melempar kek kemuka L.

Sinopsis Episod 14


L meminta izin zain untuk mengambil result SPM, L mendapat result cemerlang dan mamanya ingin berjumpa dengan L. L pulang lewat dari berjumpa mamanya dan ini mengundang marah zain.. Manakala Ikram pula pulang ke Malaysia untuk berjumpa L dan inginkan kepastian L keguguran anaknya.

Sinopsis Episod 15

L yang tetap sabar melayan amarah zain. Zain yang  terus-terusan menyiksa L . Hady yang tetap berlagak baik minta Zain melayan L dengan baik tapi dalam masa yang sama menjalankan misi untuk memisahkan zain dan L. Ikram yang semakin berani datang ke rumah L.

Sinopsis Episod 16

Zain dan L "berbulan madu". Hubungan keduanya masih dingin dan zain masih mencari salah L.

17 comments:

  1. Episod 14 npe xde lgi?x tgok lgi laa...

    ReplyDelete
  2. Celaka punya Ikhram jantan tak guna, kau tinggalkan L mcm sampah, skrg tak henti2 nak susahkan L... Geramnya...

    ReplyDelete
  3. sometime gram sgt ngan prangai melampau zain..biar L blik ngan ikram bru die tau..

    ReplyDelete
  4. bila episod 15 nk update

    ReplyDelete
  5. GERAM NYEEEE... GAN HADY...

    ReplyDelete
  6. bila nak update epi 15 ni..lambatnya

    ReplyDelete
  7. hady 2 kalo ad dpan mate ak siap la die..ak cbut ldah die pkai player..gggrrr...

    ReplyDelete
  8. knpe episod 16 suara x sme ngn gmbar :'(... xbez la tgk

    ReplyDelete
  9. akak suka tengok cerita in dlm blog anamirza...kat tv3 bosan banyak sangat iklan cerita hanya 15 minit aja iklan yg lebih.....kenapa sekrg kualiti dah xbagus...harap dpt membaiki segala kelemahan...makasih banyak anyak

    ReplyDelete
  10. sedutan untuk episod 17 xde ke...
    berapa episod cerita setia hujung nyawa ni ek??????

    ReplyDelete
  11. boleh tahu tak siapa nama pelakon yg jadi dokotor tu?

    ReplyDelete
  12. orang ramai ckap ini cte bdoh, l di seksa krana keguguran, tp maseh ramai kat luar sana mengamal kan sex bebas. penting nya bahawa pempuan itu suci, bkan saja pada kuarga tp pada agama juga. walau pun l dah bertaubat dan solat tp yg terjadi tetap hina di mata zain.

    ReplyDelete
  13. xsabar nk tngok ep sterusnye..cian L slalu kne dera ngn Zain,,,hope diorang bebaik smule...best cngt cite ni...

    ReplyDelete
  14. berapa episod cerita setia hujung nyawa??

    ReplyDelete