Setia Hujung Nyawa episod 9, 10, 11 & 12


Pastinya ramai yang tersenyum-senyum dan tergelak kecil ketika  menonton Drama bersiri Setia Hujung nyawa minggu lepaskan?

Watak Ersalina yang manja dan Zain yang suka menyakat menjadikan episod-episod minggu kedua ceria dengan gelagat keduanya. Cuma mungkin ada yang sedikit geram dengan watak Hady yang seolah-oleh cuba memisahkan Zain dan Ersalina.

Untuk makluman , Drama Setia Hujung Nyawa ni drama adaptasi longgar means jalan cerita versi drama dan versi novel akan ada sedikit kelainan. Di awal-awal cerita lagi dah ada kelainannya kan?

Jika mengikut pada susunan jalan cerita versi novel, belum sempat zain meluahkan perasaan pada isterinya, dia dikejutkan dengan berita Ersalina keguguran. Dan bermula la episod sedih Ersalina bila Zain mula bersikap kasar dengannya.

Sinopsis untuk minggu ke-3 bagi episod 9, 10, 11 & 12 seperti dibawah ( tak sure betul ke tidak, nanti akan di update semula ). Bagi yang ingin mengetahui sinopsis episod 1-8, linknya ada di akhir entry ni ya!
Nota: Bagi yang terlepas menyaksikan mana-mana episod drama setia hujung nyawa  boleh menontonnya melalui laman web Tonton di www.tonton.com.my.

Sinopsis Episod 9

Zain telah meluahkan perasaannya kepada Ersalina. Hubungan ersalina dan Zain semakin rapat dan mesra, tetapi kawan baik Zain iaitu Hady seperti tidak menyukainya.


Sinopsis Episod 10



Kerana cinta yang mula berputik Zain dan Ersalina mengambil keputusan untuk bersatu tiada lagi lakonan seperti yang di persetujui di awal perkahwinan mereka dahulu. Hady seperti biasa masih cuba menghasut Zain agar hubungan Zain dan Ersalina bergolak. Pada malam meraikan hubungan mereka yang semakin rapat, ersalina terjatuh dari tangga dan keguguran. Zain tidak dapat menerima hakikat isteerinya hamil sebelum nikah, lalu Zain lari ke rumah Hady. Zain minta Hady menyimpan rahsia Ersalina gugur anak luar nikah.


Sinopsis Episod 11

Setelah sihat, Ersalina dibenarkan balik ke rumah. Zain mahu jaga Ersalina sendiri.

Sinopsis Episod 12

Zain bersikap kasar dengan L, kata-kata sinis dan herdikan diberikan kepada L. Disebabkan masih belum dapat menerima hakikat Zain selalu bermalam di rumah Hady.

10 comments:

  1. epi 10 bila nkuplod..smlm xpat tgk

    ReplyDelete
  2. Mana eps 10??? Lembab betul la site ni!!!!

    ReplyDelete
  3. la bila nk upload epi 10 ni.sinopsis jeade..lambat la

    ReplyDelete
  4. episode 11 xde pon..??

    ReplyDelete
  5. xupload g ke epi 11..

    ReplyDelete
  6. tggu episod 12...;(

    ReplyDelete
  7. episode 12 baru kuar ari ni... kalu nak cpat, tengok tv3..huhuh
    terima kasih coz tolong upload anamarza blog..

    ReplyDelete
  8. thanks upload...dari semalam tunggu.hehe...urmmm sedih betul la episod ni.....

    ReplyDelete