Setia Hujung Nyawa episod 25, 26, 27 & 28


Minggu ke-7 yang juga merupakan minggu terakhir bagi Drama Setia Hujung Nyawa bersiaran. Walau umum sedia maklum ending versi novel Zain dan L bahagia bersama, rasanya ramai pengikut setia drama ni tak sabar menantikan kesudahan nya bukan?

Jika ikut pada novel, sewaktu Zain koma, rahsia L mengandung anak luar nikah akan sampai ke pengetahuan mami Zain, mami zain akan cuba memisahkan Zain dan L, seterusnya cuba menjodohkan Zain dengan orang lain. L pula disahkan Hamil.

Disebabkan plot drama ni lain dari Novel, dimana ada perkembangan watak Ikram dan kemunculan watak Eliza lebih awal, mungkin untuk 4 episod terakhir ni juga jalan ceritanya sedikit berbeza tapi masih tak menyimpang jauh dari jalan cerita asal ( versi novel).


Okey la seperti biasa Sinopsis untuk setiap episod di minggu ke 7 akan diupdate secara berperingkat. Bagi yang ingin mengetahui sinopsis episod 1-24, linknya ada di akhir entry ni ya!
Promo episod 25 - 28



Sinopsis Episod 25

Mami Zain secara tak sengaja terdengar perbualan L dan hady berkaitan L mngandung sblum nikah. Mami Zain brtindak menghalau L dan melarang L berjumpa  Zain. (Note; ending tuk episod 25 sakitkan hati je, tgh2 mami zain brcakap terus dipotong, tup tup terus kluar montaj TV3, tak de penutup langsung ... oh ya video di bawah ni full episod ya... )



Sinopsis Episod 26

L menyamar sebagai pembantu rumah yang diupah oleh mami Zain dari agensi, semata-mata ingin berjumpa dengan suaminya.



Sinopsis Episod 27

L dan Zain berjumpa secara sembunyi2 tetapi diketahui oleh mami Zain dan mami Zain mendesak zain untuk tidak berjumpa dngan L




Sinopsis Episod 28 (Akhir)

Happy Ending!!!



23 comments:

  1. salam takde sedutan episod 25 ke? kalau ada masukkan sikit...please

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul betul

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Thanks admin...Harap jgak mcm sebelum ni ada sedutan sdikit utk next episod..

    ReplyDelete
  4. i like... pasti aida depan tv kul 7 petang ni :-)
    spt biasa ready mandi & amik wudhu'...

    ReplyDelete
  5. citer yang best. ada pengajaran yang boleh diambil iktibar. apa2 pun zain hakimi dan ersalina memang sweet couple

    ReplyDelete
  6. citer yang best. ada pengajaran yang boleh diambil iktibar. apa2 pun zain hakimi dan ersalina memang sweet couple

    ReplyDelete
  7. betul hari ni tah apa-apa iklan terlalu banyak habis tetiba je...tv3 tv3

    ReplyDelete
  8. Benci si Hady tu... Hhhh rata-rata nak tumbuk jer muka Hady tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol nak tumbuk muka hady dgn2 Eliza skali :)

      Delete
    2. Amie jom2...nyampah gler 2 ekoq tu...hehe
      jles la esok SHNyawa dtg MHI & WHI, ptg plak live chat dgn Nelydia & Amar..jlesnya sape yg leh tgk..huhu

      Delete
    3. Shifah saya tengok live chat tu tp hampeh... ad mslah teknikal... dpt chat kjap je...

      Delete
  9. nasib baik tgk online..rupanya ada lg 10min tv3 x tayang kat tv..tup tup dah start berita...sabar je lah..

    ReplyDelete
  10. Xsabar nak tgk episode 26!

    ReplyDelete
  11. Crta ni ada sambungan lgi tk nnti..mtak2 adala ..rsa mcm tk bolh tgl la tgok crta ni..knp kjp sgt,episod 28ja..asal tk sampai beratus2 mcm crta endon tu,haha klu lmbt lgi nk Hbs kn lgi best,ni kjp ja..rsa sedih sgt:-(

    ReplyDelete
  12. kena ade setia hujung nyawa 2 lah.. cite ni best sangat! best lagi tengok online, iklan TV3 lama sangat..

    ReplyDelete
  13. Love a lot kt cter nie . Thnx upload cter nie . :-P

    ReplyDelete
  14. Love a lot kt cter nie . Thnx upload cter nie . :-P

    ReplyDelete
  15. Sweet nye Zain dan L.....tak suka lah tengok Eliza dan Hady...cuba pisahkan Zain dan L.....!!!
    Eliza dan Hady memang padan bersama...perangai pun sama.....
    Last episode Setia Hujung Nyawa...best sangat...hehe rasa macam tengok semula!!! :)

    ReplyDelete
  16. Cerita Setia Hujung Nyawa...best betul...Sweet betul lah Zain dan L...tapi yang tak best...Hady dan Eliza jahat sangat...!!!!!
    Last episode Setia Hujung Nyawa...sweet betul Zain dan L.....<3
    Harap cerita Setia Hujung Nyawa kekal...hehe!!! :)

    ReplyDelete
  17. Kenapa Episode 26 tak dapat tengok.

    ReplyDelete