Bila si keras tangan buat doodle...


Pertama kali buat doodle guna PhotoScape dan ini lah hasilnya....

Hihihih.... okey tak?

Walaupun tak sepenuhya hasil tangan sendiri tapi agak berpuas hati la jugak . Mata, mulut dan kek tu memang hasil download dari google je, tapi yang lain-lain tu memang sendiri yang bikin. Sebab tu la doodle kat atas ni keras kaku je, bak kata cik abe muka bulat semacam je...

Hahha nasib la, adat orang keras tangan buat doodle guna photoscape cam tu la hasilnya kan. Tak pa at least dah pernah cuba buat sendiri kan?

Tahun 2011 dulu dah pernah buat entry pasal doodle ni , tapi entry tu sekadar perkongsian kaedah buat doodle guna Microsoft Office Excel. ( Rujuk entry "Lukis Doodle guna Microsoft Excel : Boleh Ke ?". Sebab sedar diri tak berseni so memang tak try la buat doodle guna excel. Selepas setahun setengah publish entry tu, baru hari ni tergerak hati nak cuba buat...tapi bukan guna excel la kan

Nota Jejari : Kagum degan orang yng berbakat lukis doodle cute

No comments:

Post a Comment