Satu Klik RM 0.15 : IklanSticky.com Menawarkan Program PPC Paling Sempoi


Dah agak lama juga tak join mana-mana program affiliated sejak kurang aktif berblog ni. Kebetulan waktu blogwalking tadi terserempak dengan banner IklanSticky.com ni:


So decide nak try cuba dulu, dah daftar then tunggu la kan sama ada membuahkan hasil. Kalau tengok pada cara pengiraan komisyen berdasarkan berapa klik pada banner yang kita letak di blog ( Pay Per Click ) bunyinya macam lebih mudah nak kumpul $$$ dari program affiliated yang lain.

Setakat ni mana-mana program affiliated yang pernah di join ( seperti Jom niaga dan beberapa affiliated lg ) memang agak mudah untuk jana $$$ cuma antara rajin atau tak rajin je untuk buat promosi. Jika sekadar tepek banner mungkin hasilnya sedikit kurang dari yang aktif mempromosikan satu-satu produk affiliated dengan pelbagai cara samaada promosi di FB atau buat entry khusus atau selainnya.

So pada yang nak try juga boleh klik pada banner dibawah, dan bagi yang nak tahu serba sedikit tentang  program dari  IklanSticky.com, boleh baca di perenggan seterusnya.


Di IklanSticky.com, anda akan dibayar komisyen  tanpa pelawat membuat pembelian. Anda akan dibayar komisyen berdasarkan beberapa klik yang anda berjaya kumpul dalam sesuatu kempen. Ia dinamakan program Pay Per Click (PPC).

Kenapa Anda Patut Sertai IklanSticky.com?
1. Program PPC Paling Sempoi
Ia adalah platform PPC yang paling sempoi dan paling mudah menolong anda menjana pendapatan di internet sebagai seorang agen Iklansticky.
2. Kadar Bayaran Per Klik Tinggi
Dengan setiap klik yang dihasilkan, anda akan dibayar RM0.15, semakin banyak klik anda dapat, semakin banyak komisyen akan dibayar pada hujung bulan nanti.
3. Lebih Senang Hasil Klik
Copy dan paste banner yang menarik dalam pelbagai saiz untuk menarik perhatian pelawat.
4. Cash Out Yang Senang
Sebaik sahaja anda berjaya mengumpul min 100 klik atau bersamaan RM15.00. Komisyen akan dibayar terus ke akaun bank anda.

Bagaimana Anda Boleh Mendapat Komesyen
Anda boleh letakkan banner IklanSticky di bahagian banner blog atau wall facebook wall dengan disertakan link IklanSticky anda ( contoh : http://iklansticky.com/hop.php?ref=abc )  dengan tujuan memperkenalkan link anda kepada mereka dan harapan mereka mengelik banner/link anda.

Contoh tempat dimana anda boleh letak link IklanSticky:
1. Ruangan banner blog anda atau mana-mana blog yang mempunyai kunjungan pelawat yang tinggi.
2. Artikler yang dipost pada blog anda atau komen yang ditinggalkan semasa blog walking.
3. Sebarkan link anda di facebook wall dan memperkenalkan link ini kepada rakan-rakan FB anda.
4. Mempunyai fanpage? Post link di wall fanpage anda supaya fans baca dan klik link tersebut.
5. Buka satu thread yang digemari dan letak link anda di thread tersebut. Anda juga boleh tinggalakan link sebagai siggy.
6. Mempunyai list? Blast link anda kepada subscriber anda menggunakan Aweber, Getresponde atau Emelmatik.
7. Post link anda di portal pengiklanan percuma atau berbayar.
8. Anda boleh post link anda di apa jenis iklan berbayar seperti Adsense, FB ads, Banner berbayar atau mana-mana yang boleh mendatangkan klik yang banyak.
Berapa Komesyen Anda Bakal Dapat?
Komisyen anda adalah dikira berdasarkan kategori komisyen per klik yang ditetapkan oleh IklanSticky. Komisyen anda akan bermula dengan RM0.15 per klik hingga RM0.015 per klik, berikut merupakan jadual bayaran komisyen mengikut bilangan klik dalam satu bulan :

Bilangan klikKomisyen per klikJaminan Komisyen 
Min 100 klikRM0.15/klikRM15.00*
101 – 300 klikRM0.125/klikRM15.12 – RM40.00
301 – 650 klikRM0.10/klikRM40.10 – RM70.00
601 – 1100 klikRM0.075/klikRM70.07 – RM107.50
1101 – 2100 klikRM0.05/klikRM107.55 – RM157.50
2101 – 4100 klikRM0.025/klikRM157.52 – RM207.50
4101 – 7000 klikRM0.015/klikRM207.51 – RM250.00 (max)**
* Minimum kelayakkan cash-out adalah 100 klik atau bersamaa RM15.00. Klik yang kurang dari 99 dibenar bawah ke bulan berikut dan berkumpul sehingga kelayakkan tercapai . ** Maksimum pay-out untuk sesorang agen adalah RM250.00 per bulan.

Berikut adalah cara pengiraan komisyen berdasarkan klik dan komisyen per klik :
Jumlah klik : 513Jumlah klik : 1563Jumlah klik : 4358
Pengiraan :
  • 100 klik pertama x RM0.15 = RM15.00
  • 200 klik kedua x RM0.125 = RM25.00
  • 213 klik selebihnya x RM0.10 = RM21.30
Pengiraan :
  • 100 klik pertama x RM0.15 = RM15.00
  • 200 klik kedua x RM0.125 = RM25.00
  • 300 klik ketiga x RM0.10 =RM30.00
  • 500 klik keempat x RM0.075 =RM37.50
  • 463 klik selebihnya x RM0.05 =RM23.15
 Pengiraan :
  • 100 klik pertama x RM0.15 = RM15.00
  • 200 klik kedua x RM0.125 = RM25.00
  • 300 klik ketiga x RM0.10 = RM30.00
  • 500 klik keempat x RM0.075 = RM37.50
  • 1000 klik kelima x RM0.05 = RM50.00
  • 2000 klik keenam x RM0.025 =RM50.00
  • 258 klik selebihnya x RM0.015 = RM 3.87
Jumlah : RM61.30 Jumlah : RM130.65 Jumlah : RM211.37

Untuk pendaftaran dan keterangan lanjut, sila klik di sini.


Nota Jejari : Hanya mencuba

No comments:

Post a Comment