Mula bercuti dari terima tempahan...


Dah masuk minggu ke 36. Start dari minggu ke 34 hari tu lagi dah tak terima tempahan buat kek. Saje berehat awal, tapi bukan la bermaksud tak membaking terus. Bulan mac ni sahaja ada 3 event ulang tahun yang perlu disambut.
  1. Besday anak yang sulung
  2. Besday anak yang no. 3
  3. anniversary perkahwinan kitaorang
Lagipun mana la boleh nak rehat terus dari membakingkan, anak-anak kerap request nak makan kek , so sebelum bersalin tunaikan je la permintaan diaorang.


Actually ikut perancangan asal memang cuma terima tempahan untuk kek togel tanpa hiasan , tapi bila ada yang request minta ditulis serba sedikit atas kek tu, rasa serba salah pulak nak kata tak buatkan. So mungkin lepas bersalin nanti akan cuba-cuba belajar deco kek simple-simple.

Sebagai langkah pertama, sempat la belajar buat bunga rose dari sumber yang dikongsi di internet:

Ada rupa bunga ros tak ?
walau hasil percubaan kali pertama agak memberangsangkan dan empunya diri berpuas hati dengan hasil keras tangannya sendri, tapi jika tak dipraktiskan buat kali kedua nanti belum tentu menjadi pulakkan. Masih banyak ruang yang perlu dibaiki lagi. Adat la belajar deco hasil perkongsian tips di internet sahaja. Tah bila la dapat peluang belajar secara formal..

Nota Jejari : tah-tah dah ada baby nanti makin malas nak membaking pulak..... (-__-)

No comments:

Post a Comment