Cheesekut leleh Cream Crackers


Just nak kongsi idea jika ada yang tak tahu nak bagi hadiah apa kat guru sempena hari guru atau nak kasi kat sesiapa sahaja pun boleh juga.

Just buatkan Cheesekut leleh cam bawah ni:


Yang ni bukan saya yang buat. Ni suami dapat hadiah dari anak murid dia. Saya just kongsikan sahaja di blog ni.

Untuk buat cheesekut leleh ni tak perlu budget yang banyak sangat kan. Nak membuatnya pun mudah sahaja. Tak payah nak masak bagai. Cheese tu pun tak perlu mixer atau pemutar elektrik tuk sebatikan dia dengan susu atau whipped cream. Guna blender pun boleh jugak.

Tuk satu bekas empat segi kecil cam dalam gambar ni, sedang elok muat saiz biskut cream crackers tu.


Guna 3 atau 4 keping biskut Cream Crackers  .


Kalau untuk buat jualan pun okey jugak. Just tambahkan bahan sampingan lain untuk pelbagaikan rasa. Boleh juga warnakan adunan cheese tu untuk cipta kelainan kan, so tak de la plain warna cheese tu saje.

Tuk resepi dan cara-cara buat cheesekut korang boleh jengah ke entry


Untuk lihat resipi dan cara buat cheese leleh boleh ke entry :
atau

Nota Jejari : Selamat mencuba!!!!

No comments:

Post a Comment