Maybank Mesin Deposit Syiling


Actually Maybank pun ada Mesin Deposit Syiling jugak. Cumanya ada yang komen kata CoDM ( Coin Deposit  Machine) Maybank cuma beroperasi sehingga pukul 12 tengah hari sahaja.

Tapi rasanya tak semua branch CoDM beroperasi separuh hari, ada yang sampai pukul 4ptg. 


Bagi yang belum pernah menggunakan CoDM ni, langkah demi langkah cara penggunaan Mesin Deposit Syiling Maybank di bawah ni mungkin boleh memberi gambaran pada korang bagaimana Coin Deposit Machine ni beroperasi.

Langkah 1 : Pilih bahasa pilihan anda

Langkah 2 : Masukkan duit syiling ke dalam slot.

Langkah 3 : Ambil resit.

Langkah 4 : Isi slip deposit (atau beri nombor akaun beserta nama penerima sahaja).

Langkah 5 : Kemukakan resit beserta slip deposit pada hari yang sama di kaunter.

Senarai cawangan Maybank yang menyediakan Mesin Deposit Syiling ( Coin Deposit Machine) ialah :
  1. KL Main Branch
  2. Seksyen 5, Wangsa Maju Branch
  3. Shah Alam Main Branch
  4. Kajang Prima Branch
  5. Bandar Baru Bangi Branch
  6. USJ Subang Jaya Branch
  7. Seremban Branch
  8. Jelapang Branch
  9. Melaka Main Branch
  10. Johor Bahru Main Branch
  11. Jelutong Branch
  12. Alor Star Branch
  13. Taman Tas Branch
  14. Kuala Terengganu Branch
  15. Kota Bharu Branch
  16. Wisma Satok Branch
  17. Kota Kinabalu Branch
  18. Jalan Tuanku Abdul Rahman Branch
  19. Rawang Branch
  20. Bandar Baru Selayang Branch
  21. Jalan Yong Shook Lin Branch
  22. Bandar Sunway Branch
  23. Equine Park Branch
  24. Station 18, Ipoh Branch
  25. Jalan Munshi Abdullah Branch
  26. Skudai Branch
  27. Batu Pahat Branch
  28. Prai Industrial Estate Branch
  29. Legenda Heights Branch
  30. Pulau Langkawi Branch
  31. Paka Branch
  32. Tanah Merah Branch
  33. Mutiara Damansara Branch

Nota Jejari : Harapnya ada penambah baikan lepas ni, tambah cawangan yang sediakan CoDM dan waktu ianya beroperasi dilanjutkan hingga 6 PM paling tidak.

2 comments:

  1. mesin ni dia letak kat mana? aku dok cari x jumpa.. kat kaunter bahagian dalam ka? or dekat area2 ATM?

    ReplyDelete