Akaun untuk peniaga kecil, mudah & praktikal


Bagi yang ada perniagaan macam berniaga online secara dropship tak pun berniaga kecil-kecilan mesti korang ada rekod sikit-sikit transaksi duit keluar masuk kan?

Ye la kalau tak rekod nanti kita tak tahu pulak berapa banyak dah yang kita untung , balik modal ke tidak?

Kekadang nak main congak-congak main agak-agak berapa dah kita dapat hasil dari berniaga tu boleh pening jugak kan. terutama yang jenis "CPU" kepala dah tak berapa nak ok tu, ada je yang kita terlupa la.

Kalau baru sebulan dua berniaga tu ok lagi, tapi bila dah berbulan-bulan mampu ke kita nak ingat setiap detail transaksi kita? So kat sini pentingnya nak kena catit kan.

Tak kisah sebenarnya nak catit kat buku atau buat dekat excell, pokok pangkalnya kita ada catit. Mana la tahu perniagaan kecil-kecilan kita tu tetiba "meletup" dan untung sebulan mahu cecah ratusan atau ribu riban ke kan, sampai masa nak kena submit CUKAI , tak ke naya satu rekod pun kita tak de.

Jangan main-main, REZEKI ALLAH bukan kita boleh jangka kan?

So, kalau korang rasa nak lebih advance sedikit dari catit kat buku 555 , atau rekod kat excel secara ala kadar je, dan korang sememangnya
- punya keinginan nak berjaya dengan perniagaan korang
- nak tengok rekod untung/rugi tiap bulan meningkat atau turun dari bulan sebelumnya

pe kata korang guna SISTEM PERAKAUNAN DKS ni


Untuk makluman korang, Sistem DKS ini adalah sistem perakaunan berasaskan MS Excel . Harganya jauh lebih murah berbanding perisian perakaunan yang berada dipasaran. Apa yang paling penting fungsinya sama seperti perisian perakaunan dipasaran.

Antara kelebihan Sistem DKS ?
  1. Harga Sistem DKS sangat rendah dan berpatutan
  2. Tidak perlu renew tiap-tiap tahun, lesen seumur hidup
  3. Sistem DKS sangat senang digunakan kerana hanya anda perlu tahu debit dan kredit sahaja
  4. Tidak perlu install kerana sistem DKS berasaskan Microsoft Excel
  5. Ringkasan akaun, imbangan duga dan laporan kewangan dapat dijana secara automatik
  6. Sistem DKS adalah dalam Bahasa Melayu
Menarik tak Sistem Perakaunan DKS ni?

Kalau rasa-rasa nak cuba klik sahaja link dibawah atau banner di atas tu ya...


Nota Jejari : jom try!!!

No comments:

Post a Comment