Belajar buat kek keju di rumah


Ya... memang saya belajar secara sendiri sahaja , mencuba pelbagai jenis kek termasuk kek keju yang mana resipinya diambil dari google mahupun dari buku-buku resipi. Rasanya ramai yang seperti saya kan, atas beberapa faktor tidak berpeluang untuk mengikuti mana-mana kelas membaking kek.

Setakat untuk makan sendiri tu lepas la. Orang kata try and error, kalau buat kek tak berapa nak jadi tu biasa la. Kekadang lihat ada yang buat tayangan amal gambar kek itu kek ini teringin nak merasa jugakkan, tapi tak semuanya ada terjual di sini dan jika ada pun harganya boleh tahan juga. So salah satu cara cuba buat sendiri.


Sesiapa yang sama seperti saya suka mencuba sendiri pelbagai jenis kek , mesti ada masanya wujud perasaan nak beli buku resipi kan. Even sekarang ni dah banyak yang share resipi di alam maya, tak kira blog mahupun Facebook, tapi kekadang rindu nak kembali ke pada old school punya cara. Buka buku resipi dan ikut step by step serta tips membuat kek melalui buku kan?

Jika kalian jenis suka kumpul buku resipi sebagai rujukan apa kata jadikan buku dibawah ni antara koleksi buku resipi membuat kek untuk simpanan kalian.

Terdapat pelbagai resipi kek termasuk resipi kek keju yang boleh didapati di dalam buku-buku dibawah ini:






Resipi Kek & Biskut Chef Hanieliza
(Klik Untuk Membuat Belian)

Nikmati keenakkan 22 jenis kek dan 22 jenis biskut hasil air tangan istimewa Chef Hanieliza

Brownies
Brownies Marble Keju
Kek buah
Kek Cawan Coklat
Kek buah keju
kek sarang lebah
kek cawan oren
kek velvet merah
kek lobak merah
kek keju coklat oren
tiramisu kek gulung
tiramisu
kek pisang
kek dam
kek marble
kek keju kiwi
kek epal
kek buah keju
kek coklat keju koktel
kek coklat
kek keju coklat
kek mocca kukus

Mengandungi langkah demi langkah beserta gambar bagi memudahkan anda memahami dengan jelas apa yang perlu dibuat.

Turut disertakan petua bagi menghasilkan kek, biskut, dan kek pop. Pastikan anda mencuba resipi-resipi dalam buku ini. Anda pasti puas hati!

Kek Kukus
- Kek Keju Strawberi 
- Kek Pandan Kelapa
- Kek Pelangi
- Kek Kukus Oren
- Kek Coklat Lembap

Kek Bakar
- Kek Keju Marmar
- Red Velvet
- Kek Buah
- Mufin Pisang
- Brownies


Variasi 30 resipi keju dari pelbagai bahan. Dari hidangan pembuka selera, hidangan utama sehingga pencuci mulut. Semua resipi berasaskan keju boleh diperoleh dari buku ini.

Tunggu apa lagi, dapatkan buku ini bagi mengetahui 30 resipi keju yang mudah dan menarik.

ANTARA RESIPI YANG ADA:-

- Oreo Truffle

- Friuty Cheesy

- Kek Keju Meleleh Kukus

- Apam Cheese

- Chocolate Cheese Cake

- Japanese Cheese Cake

- Cheesekut

Variasi 30 resipi kek batik dari pelbagai bahan. Kek Batik bukan sahaja terdapat daam rasa manis. Jangan terkejut, kek batik boleh juga diolah bagi mendapatkan rasa pedas.

Tunggu apa lagi, dapatkan buku ini bagi mengetahui 30 resipi kek batik yang mudah dan menarik.

ANTARA RESIPI YANG ADA:-

- Kek Batik Bluberi

- Kek Batik Cream Cheese

- Kek Batik Cheese Blueberry

- Kek Batik Topping Cream Cheese

- Kek Batik Strawberi Coklat

- Kek Batik Red Velvet dan Coklat

- Kek Lapis Oreo

- Kek Batik Keju


Ingin Penjimatan Hebat sehingga 13%?

Jom dapatkan kombo 3 buku dibawah ni :

  • 30 resipi keju
  • 30 resipi kek batik
  • 30 resipi Roti
Pada harga RM 17.00 ( Penjimatan RM 2.50 )

Cepat!

Stok kombo 3 buah buku resipi di atas adalah terhad!






Cara Pembelian :

1. Klik pada setiap gambar buku di atas

                       atau

2. Whatsapp tajuk buku ke 019 251 3447

Note : Promosi Penghantaran Percuma ( Free Shipping) ke seluruh negara untuk order yang bernilai RM 30 ke atas akan berlansung pada 7hb Disember 2015 (isnin) sahaja. Jom rebut peluang ni. Tawaran ini sah hanya untuk order melalui whatsapp sahaja.

No comments:

Post a Comment