Drama Bukan Bidadari episod 6 (24 Julai 2012)


Untuk mengetahui sinopsis dan juga lagu tema bagi drama ini boleh ke entry "Drama Bukan Bidadari di Slot Lestary TV3"
Note: Sekadar update sinopsis atau intisari drama bagi setiap episod sebagai gambaran kasar apa yang bakal berlaku di setiap episod. Update akan dibuat setiap minggu bagi setiap episod yang bakal bersiaran.

Watak dalam Bukan Bidadari :   Inas  (Nad Zainal), Kamal (Azlee Khairi), Ariff  (Shaarnaz Ahmad), Ayu (Sara Ali), Suraya (Fiza Halim), Ibrahim (Zuhairi Ibrahim), Shidi (Muniff Isa), Roy (Azhar Sulaiman), Hawa  (Liza Zain), Ali (Wan Raja). 
Episod 6 ( 24hb Julai 2012)


Inas terkejut apabila mendapat tahu tentang kematian Shidi. Pada mulanya dia sedih tapi lama-kelamaan dia merasakan Shidi telah menerima pembalasan atas perbuatannya terhadap Inas.

Episod 5 ( 17hb Julai 2012)


Inas merasa sangat gembira apabila dapat pulang ke Kuala Lumpur dan berjaya meneruskan pembelajaran dalam jurusan arkitek di salah sebuah universiti di sana.


Episod 4 ( 10hb Julai 2012)

Inas sedar dia tidak boleh sambung pembelajarannya jika dia mengandung dan mempunyai anak luar nikah. Dia juga tahu dia sudah terlambat untuk mengugurkan kandungannya.

Episod 3 ( 3hb Julai 2012)

Kamal mencari Inas. Suraya takut Inas akan lari rumah mengikut Shidi ke Kuala Lumpur. Kamal berselisih dengan Shidi yang sedang beredar keluar dari kampong.


Episod 2 ( 26hb Jun 2012)

Suraya membantu Hawa membuat kerja kampung demi menampung hidup mereka anak-beranak. Kadang kala dia meminta Inas untuk membantu, tetapi Inas protes. Dia tidak mahu membantu mereka langsung.

Episod 1 ( 19hb Jun 2012)

Inas (17) seorang gadis yang lahir dari keluarga yang mewah. Bapanya, Ibrahim sering memanjakan Inas dengan wang ringgit. Ibu Inas, Suraya tidak suka dengan cara Ibrahim membesarkannya tetapi Ibrahim tetap memanjakan Inas.

2 comments:

  1. hadehh..nampak gayanya kami akan tengok episod 1st..tengah tengah beberapa kali..dan yang tak boleh tinggal..episod last..haha..

    ReplyDelete
  2. kena ready malam nanti depan tv...mcm best

    ReplyDelete

Anamarza_Butiq