Resipi Kek Puding karamel yang cukup berjasa

Resipi Kek Puding karamel yang cukup berjasa

Sungguh resipi ini lah yang kak_ana guna untuk menghasilkan Kek Puding Karamel yang ditempah oleh kenalan suami , suatu masa dulu. Ramai yang kata sedap dan tiada bau hanyir telur. Ramai yang repeat order. Cuma sekarang kak_ana dah tak terima order atas beberapa faktor. Lagipun buat masa sekarang fokus lebih tertumpu pada perniagaan online menjual tudung, jubah dan blouse dewasa serta tudung sekolah.

Baca Seterusnya »
Cara alami rawat batuk anak kecil

Cara alami rawat batuk anak kecil


Ya akak mengaku akak tergolong dalam kategori ibu-ibu yang pilih untuk menggunakan kaedah alternatif jika anak demam/selesema/batuk.

Tapi...

Baca Seterusnya »
TOTO NARITA : Pilihan dari dulu hingga kini

TOTO NARITA : Pilihan dari dulu hingga kini


Tips Bercuti Dengan Anak-Anak (Bermalam) - Bawa toto

Kenapa Toto?

Tak kira la kita menginap di hotel atau homestay, tak salah pun kalau kita bersiap sedia dengan toto sendiri.
Baca Seterusnya »
Koleksi Buku Harry Potter versi Bahasa Melayu

Koleksi Buku Harry Potter versi Bahasa Melayu


Untuk peminat cerita HARRY POTTER. Jika kalian ingin mendapatkan ke tujuh-tujuh novel cerita inj. Berikut adalah judul versi bahasa melayu dan judul bahasa enggeris. Buku-buku ini diterbitkan oleh syarikat Penerbitan Pelangi

Baca Seterusnya »
Donut tawar wajib salut gula atau letak topping

Donut tawar wajib salut gula atau letak topping


Donut tawar?

Sebenarnya tak terniat pun nak buat donut tawar. Ceritanya begini, Alkisahnya selepas sebulan lebih tak buat donut , dengan penuh kerajinan dan semangat nak buat frozen donut sekali, maka akak dengan lagak "pro"nya ambil satu-persatu bahan , sukat dan terus masukkan ke dalam bread maker (kes malas nak bancuh dengan tangan la ni, even guna resepi donut tanpa uli bread maker jugak yang menjadi pilihan 😅).
Baca Seterusnya »